Nederlands (NL) German (DE)

Fytocura


Klik hier voor het productoverzicht van Fytocura


Fytocura hanteert al jaren de slogan eerlijke kwaliteitsproducten en streeft naar het geven van eerlijke (beroeps)informatie en het voeren van een betrouwbaar assortiment, bestaande uit een serie biologische kwaliteitspreparaten (natuurgeneeskundige specialiteiten). Fytocura is de samenvoeging van “fytotherapie” (= wetenschappelijk onderbouwde kruidengeneeskunde) en “cureren” (= genezen).

Kwaliteit

Onder ‘kwaliteit’ verstaan wij het voeren van hypoallergene, natuurlijke producten, waarbij de uitgebreide formules een hoog synergistisch gehalte bezitten; denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke vitamine E, dus mét de gemixte tocoferolen, organisch gebonden en gemixte minerale verbindingen, goed uitgebalanceerde samenstellingen van alle multi-formule’s - dus met alles wat er wel in moet zitten, aminozuren in de L-vorm enz. Vanzelfsprekend letten we op de bron, analyse en verpakking van ieder product. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze producten, proberen we deze voor een redelijke prijs aan te bieden, door onze ‘slimme’ rechtstreekse bulkinkoop. Zo investeren we bijvoorbeeld niet in vertegenwoordigers, dure onnodige informatie en advertenties. We maken liever gebruik van eenvoudige mailings en onze zeer toegankelijke website.

Volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten wordt het assortiment regelmatig uitgebreid; momenteel voeren we een assortiment van ruim 50 Fytocura-specialiteiten.

Fytocura distribueert haar supplementen primair onder deskundige voorschrijvers, dus de arts of natuurgeneeskundige / therapeut. Alleen de meer gespecialiseerde drogisterijen en reformzaken kunnen ons assortiment eveneens bestellen.

Fytocura is in 1997 opgericht door Fred Blaauw te Assen, en werd in 1998 een CV. Het was allereerst een ‘uit de hand gelopen hobby’, naast zijn reeds in 1985 gestarte Praktijk voor Natuurgeneeswijzen. De behoefte om nieuwe, evenwichtige en vooral synergistische receptuur te ontwikkelen en breder toe te passen werd geleidelijk aan steeds groter. Al snel werden de doorgroeimogelijkheden in Assen te klein, waarna is besloten om de inkoop-, productie- en verkoopactiviteiten over te dragen aan “de NatuurApotheek” o.l.v. drs. Charles Wauters - een gedreven apotheker en welhaast grootste deskundige in ons land op het fytotherapeutische terrein. Charles Wauters is in het bezit van een indrukwekkende fytotherapeutische bibliotheek en geeft ook regelmatig colleges over fytotherapie aan diverse universiteiten. Sinds 2001 werken we samen aan een goede organisatie voor productie, kwaliteit, service en informatievoorziening rondom de Fytocura productenlijn.

Hierbij is het van groot belang om de kosten van supplementen zo laag mogelijk te houden. Om onze producten betaalbaar te houden, hebben we primair gekozen voor het aanbieden van productinformatie via onze catalogus en onze website; voor een klein aantal producten overwegen wij enkele seminars in het land te gaan organiseren. Wij investeren niet in vertegenwoordigersbezoek, grote advertenties en andere vormen van dure informatie; hierdoor kunnen we de prijzen van onze producten relatief laag houden zonder concessies te doen aan de kwaliteit en service. Er is momenteel een uitgebreid netwerk van betrouwbare directe leveranciers ontstaan waardoor - na dubbele kwaliteitscontroles, een goede keuze van grondstoffen is gecreëerd. Kwaliteit betekent eveneens gebruik maken van bijv. hypoallergene grondstoffen en vitaminen in hun natuurlijke, complexe samenstelling.

Ononderbroken (en deels verplichte) nascholing, de beschikking over een zeer uitgebreide bibliotheek met vakliteratuur en regelmatige bijeenkomsten ter evaluatie van samenstellingen, de inkoop-, analyse- en productieprocedures van onze producten dragen sterk bij tot de ontwikkeling van een hoge kwaliteitsgraad.
Zoals de natuur zelf steeds en overal een prachtige compositie van synergestische stoffen in zowel plant als mineralen creëert, streven wij ernaar om dit zo identiek mogelijk na te bootsen met dezelfde natuurlijke bestanddelen in onze preparaten. Hiertoe worden door ons de nieuwste ontwikkelingen op biochemisch en klinisch - farmaceutisch gebied nauwlettend in de gaten gehouden en zo nodig verbeterd, zodat wij een zo groot mogelijk rendement of biologische beschikbaarheid kunnen realiseren met onze producten.

Klik hier voor een artikeloverzicht en prijzen