Nederlands (NL) German (DE)

Lamberts"Lamberts Healthcare is een europees opererend bedrijf dat het sterke merk Lamberts al meer dan 27 jaar met succes op de Engelse gezondheidsmarkt positioneert. Als onderdeel van het Duitse moederbedrijf Merck KGaA is het merk inmiddels verkrijgbaar in zes Europese landen waaronder Nederland", aldus algemeen directeur John Redman van Lamberts UK.
"

“Het merk is al goed vertegenwoordigd maar we willen natuurlijk meer markten in Europa en het Midden-Oosten openen. De strategie wordt in Engeland bepaald en per land wordt de vertaalslag gemaakt naar marketing, verkoop, warehousing en distributie. In de Nederlandse markt zijn wij al 20 jaar actief. We hebben met Holland Pharma een uitstekende contractpartner voor de Benelux. Ze begrijpen onze filosofie, merk- en marktstrategie en in samenwerking met Health Benefits 08 (HB08) wordt ons merk uitstekend vertegenwoordigd, waardoor het merk in Nederland kan groeien. Holland Pharma is daarin de verantwoordelijke partner waarbij de marketing en sales is ondergebracht bij HB08. Beide partijen beschikken over een uitstekende marktkennis waarbij ons innovatieve merk, waarvan het assortiment inmiddels bestaat uit 150 productitems, in goede handen is. Binnen drie tot vijf jaar willen wij onze totale omzet verdubbelen en die ruimte in Europa is er voor dit kwaliteitslabel”.

Betrouwbaarheid

“De basis van onze kwaliteit ligt bij de afdelingen research en development. Alleen de allerbeste grondstoffen worden gebruikt in onze voedingssupplementen en kruidenextracten. De strikte farmaceutische voorwaarden van GMP (Good Manufacturing Practice) zijn op al onze producten van toepassing. Betrouwbaarheid is dan ook een van de belangrijkste bouwstenen van ons merk. Wij investeren veel tijd en geld in de opbouw van complete dossiers op wetenschappelijke basis. De wetgeving uit Brussel laat te veel ruimte open voor interpretatie waardoor er per land verschillen ontstaan. De controle moet dan ook fors zijn en daarom steken wij ook veel tijd in de Health Food Association om een betere claimregulatie af te dwingen. Het kaf moet van het koren gescheiden worden. Samenstellingen van onze producten en hoeveelheden van de grondstoffen moeten naadloos aansluiten aan het gestelde Lamberts kwaliteitsniveau en onderbouwd zijn met wetenschappelijke dossiers. Lamberts weet dat de werkelijke waarde van kruiden, evenals van voedingssupplementen, bepaald wordt door de zuiverheid, potentie, bron en productie. En daar willen we geen moment aan tornen want dat zou Lamberts onwaardig zijn want het draait om de juist samengestelde hoeveelheden. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen!”