Nederlands (NL) German (DE)

FlexMatrix

Soepele en gezonde gewrichten op iedere leeftijd

 

 

 

 

 

 

 

  

Algemeen

Voor soepele gewrichten en aanmaak van kraakbeen

FlexMatrix® is ontworpen om gewrichten, kraakbeen, bind- en collageenweefsel te ondersteunen. Door de hoge en zuivere kwaliteit van de ingrediënten is de opneembaarheid goed waardoor zowel de gewrichten, kraakbeen als ook de huid voordeel hebben van deze belangrijke bouwstoffen.

De speciale verwerkingsmethoden resulteren in een unieke kwaliteit van de zogenaamde glucosaminoglycanen. Deze vormen de bouwstoffen van onze steeds vernieuwende gewrichten. Indien onze voeding niet voldoende van deze stoffen bevat, kan de gewrichtsfunctie verminderen, vooral bij mensen die zeer actief zijn zoals sporters of mensen met zwaar fysiek werk. Bij ouderen, waar de opneembaarheid van voedingsstoffen op natuurlijke wijze terugloopt, kan ook een tekort ontstaan.

FlexMatrix® bevat alle grondstoffen om de opbouw/aanmaak van kraakbeen en onderhoud van soepele gewrichten te ondersteunen. Gebruik de aanbevolen hoeveelheid voor onderhoud. Verhoog de dosering indien u niet tevreden bent over de gewrichsfunctie of over de soeplesse en smering van de gewrichten.

Werking

Deze combinatie werkt ideaal bij een lagere dosering (2 capsules per dag) om schade te voorkomen. Atleten zouden preventief 4 capsules per dag moeten innemen om hun gewrichten sterk en flexibel te houden. Hun gewrichten worden immers veel zwaarder belast dan bij normaal gebruik. De samenstelling is uitermate geschikt om de kracht en kwaliteit van het bindweefsel te ondersteunen. Dit komt vanwege de grote hoeveelheid MSM.

Onderzoek naar Glucosamine en chondroïtinesulfaat (vooral uit haaien- of roggenkraakbeen) toonde aan dat deze twee stoffen zeer nuttig zijn bij de opbouw van kraakbeen. De wijze van verwerking is echter erg belangrijk. Het gezamenlijke gebruik van deze twee voedingsstoffen houdt de spieren soepel na intensief sporten. Glucosamine verbetert de smering van de gewrichten en de spierschede. Chondroïtinesulfaat is een onderdeel van de proteoglycanen, dat verantwoordelijk is voor het behoud van het vochtgehalte in het kraakbeen. Deze proteoglycanen werken als een sponsachtige ‘schokabsorbens’.

Daarvoor heeft het stoffen nodig die vocht aantrekken. Chondroïtinesulfaat trekt dit vocht aan naar intracellulaire ruimtes; elke milligram trekt vele malen zoveel vocht aan! Zonder dit vocht raakt het kraakbeen ondervoed, dunner en kwetsbaarder. Op deze manier is het chondroïtinesulfaat onmisbaar voor het beschermen van het kraakbeen tegen beschadiging en stimuleert het ook de aangroei van nieuw kraakbeen, belangrijk voor gezonde gewrichten. Chondroïtinesulfaat werkt het best als de moleculen klein zijn en makkelijk worden geabsorbeerd door het lichaam. Goedkope vormen van chondroïtine (meestal slachtafval van dieren) zijn vaak een geldverspilling, omdat ze door het lichaam niet worden geabsorbeerd en derhalve nutteloos zijn. En niet te vergeten het risico op BSE. MSM (Methyl Sulfonyl Methaan) is een natuurlijke bron van zwavel met een grote biologische beschikbaarheid, die zeer goed wordt opgenomen door het lichaam.

Gebruik:

Innemen voor de maaltijd, tweemaal daags, 1 tot 2 tabletten. Bij ernstige schade aan het gewricht of het kraakbeen, of bij een (sport)blessure, tot wel 6 tabletten per dag gebruiken gedurende de eerste paar weken.

Gebruik voor een optimaal resultaat in combinatie met OmegaMatrix®. Bij ontstoken gewrichten is de FlexPro® een betere keuze.