Nederlands (NL) German (DE)

Over ons


"Waar traditie en wetenschap samengaan, uit respect voor de mens"
Uw gids voor Fyto- en Orthomoleculaire receptuur
  • Honderden Westerse en Chinese formules op maat
  • Mycologische producten (paddenstoelen)
  • Orthomoleculaire producten
  • Therapeutische verzorgingsproducten
U vraagt, wij maken op maat

De Natuurapotheek is een erkende apotheek, als enige volledig gespecialiseerd in fytoreceptuur. Voorschrijvers kunnen er magistrale recepten laten bereiden, bestaande uit volstrekt unieke formules, volledig gericht op de behoefte van een individuele patiënt.Het juiste gebruik met gecontroleerde en veilige middelen kan welzijn en het genezingsproces van een patiënt vergroten. Kennis en het gebruik maken van de juiste diagnose en middelen/ formules in de juiste doseringen blijven het belangrijkste instrument, niet alleen om doeltreffend maar ook om kostenbesparend resultaat te boeken.

“Vergif” is nog steeds een kwestie van maat: te veel slikken kan schadelijk zijn, te weinig slikken heeft geen effect.

De NatuurApotheek wil voldoen aan alle aspecten vernoemd in de Westerse en Chinese Farmacopee. Iedere Farmacopee bevat een vierhonderd items vermenigvuldigd met alle toedieningsvormen zoals tincturen, vloeibare extracten, hydrofiel concentraten, droog extracten, ruwe kruiden en uitwendige preparaten: een dienstverlening, waarbij recepten gehonoreerd worden op maat. De NatuurApotheek heeft inmiddels circa 3000 items van gecontroleerde, natuurlijke grondstoffen op voorraad. Veiligheid en kwaliteit vormen de zwaarste criteria bij zowel de bereiding als de aflevering. In een eigen database worden mogelijke contra-indicaties en bijwerkingen geactualiseerd.

Status

De NatuurApotheek is een echte apotheek met AGB-code. Zij wordt geleid door apotheker Edwin Lipperts. Reeds in 1982 zijn Charles en Nicole Wauters gestart met het verstrekken van kruidenbereidingen vanuit hun reguliere openbare apotheek. In 2002 leidde dit tot een zelfstandige NatuurApotheek vestiging in Pijnacker. De NatuurApotheek wordt nu gevormd door een team van medewerkers, apothekersassistenten en onze apotheker Edwin Lipperts. Het team heeft als zijn missie gekozen: een maximale bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de complementaire natuurgeneeskunde zodat eeuwenoude en hedendaagse farmaceutische kennis elkaar ontmoeten. 

Het BIG registratie van Edwin Lipperts: 29044102017
Klik hier voor de AGB-code van De NatuurApotheek (02010040)
Klik hier voor de AGB-code van Edwin Lipperts (02080605)

Doelstellingen van de Natuurapotheek:

Recepten op maat honoreren op farmaceutisch niveau

De NatuurApotheek probeert een zo uitgebreid mogelijk gamma aan natuurlijke grondstoffen aan te houden. Dit geeft de behandelaar de vrijheid, om alle mogelijke formules voor te schrijven of om een bekende formule uit te breiden met één of meerdere ingrediënten naar de individuele behoefte van de patiënt. Snel en betrouwbaar leveren van ieder recept of preparaat.

Wij proberen u zo goed en snel als mogelijk te helpen. Receptbestellingen, die voor 12 uur, bij ons binnen komen, per fax, post, email of telefoon, zullen doorgaans nog diezelfde dag verwerkt en verzonden worden met TNT Post. Soms lukt dit echter niet altijd. U kunt uw patiënt melden dat de bestelling binnen 3 dagen na bestelling thuis te verwachten is.

Kwaliteit en Veiligheid; continuïteit en conformiteit

Zoals in de farmacie gebruikelijk, werkt de NatuurApotheek uitsluitend met gecontroleerde, van een analysecertificaat voorziene grondstoffen. De analyses moeten voldoen aan monografieën van de Europese Farmacopee, andere in Europa erkende farmacopees of een monografie, die voldoet aan de laatste wetenschappelijke maatstaven. Daardoor wordt de veiligheid optimaal verzekerd.

De NatuurApotheek stelt zich ook tot doel om de veiligheid van het voorschrijven te bewaken en te begeleiden. Interacties en contra-indicaties worden zoveel als mogelijk meegegeven met de aflevering. Aan de NatuurApotheek gemelde bijwerkingen worden geregistreerd en verwerkt.
Het afwegen van persoonlijke receptuur in droge extracten (granulaten) gaat bij ons volledig geautomatiseerd. Onze MixRobot heeft een naam, hij heet voluit HERBI QQ400 en in de wandelgangen gewoon HerbiWil je meer weten? klik hier

Meerwaarde in de zorg

De kwaliteit van de zorg binnen de Natuurgeneeskunde heeft de NatuurApotheek hoog in het vaandel staan. Daarom ondersteunt zij inhoudelijk: opleidingen, cursussen en onderzoek. Ook het opleidingsniveau van de medewerkers, de directe contacten en bemoeienis met Verenigingen en Instituten, nationaal en internationaal, zorgen voor een kwalitatief hoog kennisniveau.

Wisselwerking met therapeuten, artsen en apothekers

De NatuurApotheek probeert in wisselwerking met therapeuten en artsen de kwaliteit en de veiligheid van de natuurgeneeskunde te versterken, zonder de allopathische mogelijkheden te negeren. Het uitgangspunt is hierbij: “de patiënt wordt geholpen door de juiste diagnose, met de juiste therapie en de juiste preparaten.” Twee decennia lang is de NatuurApotheek het jongere zusje geweest van de ‘gewone’ apotheek. Management en medewerkers zijn daarom alleszins vertrouwd met de reguliere benadering. Deze kennis van twee werelden maakt een hechte wisselwerking mogelijk tussen het reguliere en additieve veld.

Advies en informatie

Voor informatie omtrent receptuur en toedieningsvormen zijn wij beschikbaar. Het beste is om de vragen schriftelijk te stellen. Ook kunt u een afspraak met ons maken in de NatuurApotheek.

Verkoopvoorwaarden

Klik hier voor onze algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden.