Nederlands (NL) German (DE)

Levering en facturering


Je hoeft bij ons niet vooraf te betalen. Als arts of therapeut kun je kiezen voor een maandfactuur, waarbij je eens per maand een overzichtsfactuur ontvangt zonder automatische incasso, met een betalingstermijn van 2 weken. Bedenk wel dat als je zelf een eigen voorraad aanhoudt, je volgens de Warenwet detailhandel bent geworden en daarmee een bedrijf dat waren in de handel brengt. Je dient dan officieel te werken met een zogenaamd HACCP plan (‘Hazard Analysis and Critical Control Points’ plan, een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen). Dit betreft een kwaliteitssysteem waarmee je kunt aantonen dat je slechts veilige producten in de handel brengt. Bij het houden van een eigen voorraad weten wij niet aan wie je een middel hebt geleverd, en beschikken wij daardoor niet over een compleet patiëntendossier.

Wil je niet aan de HACCP eisen voldoen, maar toch gebruik maken van onze maandrekening dan kan dat ook. Je kunt dan op het recept van een patiënt aangeven dat de factuur naar jouw praktijk gestuurd mag worden, en het pakje met de middelen rechtstreeks naar de patiënt. Het grote voordeel van deze optie is dat we dan wel een patiëntendossier kunnen bijhouden. Op onze maandrekeningen vind je voor ieder besteld product de advies-patiënten-prijs die wijzelf als patiënten-prijs hanteren.

Wil je liever helemaal geen administratieve sores dan kun je per patiënt ervoor kiezen de factuur en het pakje naar de patiënt te laten sturen. Ook dan houden wij het patiëntendossier bij. Dit is de meest voorkomende optie gekozen door artsen en therapeuten. Een variant op deze laatste optie is het pakje met de factuur op naam van de patiënt te laten bezorgen in je praktijk om tijdens het consult direct te overhandigen.

Kortom, er zijn vele mogelijkheden. Wel is het administratief wenselijk te kiezen voor 1 optie voor alle afleveringen aan 1 patiënt. Vraag ernaar bij een van mijn collega’s van de NatuurApotheek.